Jeg elsker æbler i bagværk. Der er et eller andet helt vildt dejligt over den smag, der kommer frem, når et æblestykke bliver bagt sammen med en dej. Sødt og syrligt og lidt snasket på en god måde. Og når man så krydrer det hele med vanille og kanel (åh vanille... mundvand), går det bare op i en højere enhed.
Jeg er en kagesøster, så er det sagt. Det er bare for hyggeligt at bage en kage, indsnuse duften mens den bliver bagt og servere den for sig selv og andre med en kop te. Hvis man så oven i købet er så heldig at finde opskrifter på kager, der er fedtfattige, men til gengæld vildt gode og meget nemme at lave, jamen så er der absolut ingen undskyldninger for ikke at smovse. (I min verden betyder fedtfattig mest, at man så kan spise dobbelt så meget.)
Æbletærte - til en stor tærteform
Selve kagen: 3 æg, 150 g rørsukker, 4 store æbler, 225 g mel, 3 tsk bagepulver, korn fra en halv stang vanille.
Pynten: 1 stort (måske to) æble, 1-2 spsk rørsukker, 1 tsk stødt kanel, korn fra en halv stang vanille, en håndfuld groft hakkede mandler.
Tilbehør: Græsk yoghurt/vanilleis/flødeskum
Pisk æg og sukker let og skummende. Skræl og udkern æblerne og skær dem i tern. Vend æblestykkerne i æggeblandingen med mel, bagepulver og vanille. Hæld det hele i en tærteform.
Skræl og udkern æblet til pynt. Skær det i tynde bådskiver og læg dem i et fint mønster oven på dejen. Bland sukker, kanel, vanille og mandler og drys det over.
Bages ved 200 grader i ca. 40 min. Serveres med fløjlsblød græsk yoghurt eller noget andet dejligt som fx vanilleis.
Ekstremt nemt og ekstremt godt.
PS: Æbletræet på billedet står (forhåbentlig stadig) i den franske region Franche Comté. Det var én stor dejlighed af grønne sprøde æbler.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar